Booij Bikkers advocaten bestaat 3 jaar!

Booij Bikkers advocaten bestaat 3 jaar!
Ahead of the curve

De samenwerking tussen Arnaud Booij en Charlotte Bikkers dateert al van tien jaar geleden, waarbij Arnaud inmiddels 30 jaar ervaring als fiscaal advocaat op de teller heeft staan.

En dit jaar is het alweer drie jaar geleden dat Arnaud en Charlotte besloten samen een gespecialiseerd fiscaal niche advocatenkantoor te starten. Reden hiervoor was dat zij graag een eigen koers varen en niet willen vasthouden aan de ‘ouderwetse’ advocatuur. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in de diversiteit aan cursussen die door Booij Bikkers wordt aangeboden, maar ook in de verschillende gespecialiseerde medewerkers die er werkzaam zijn. En dat maakt Booij Bikkers ook uniek.

Kennis van binnenuit

Zo heeft Gonnie van Dam ruim tien jaar bij de Belastingdienst gewerkt (o.a. in de Douane en BTW praktijk) en hierdoor heeft zij dus veel kennis over de werkwijze en besluitvorming binnen de Belastingdienst. Deze kennis is al vaak van belang gebleken bij het bepalen van strategieën voor cliënten, maar ook tijdens het wekelijkse vaktechnisch overleg is deze kennis van meerwaarde.

Compliance vraagstukken

Een andere specialist is Alexander Drouville. Hij is werkzaam als Manager legal & compliance AML/CFT, waarbij hij bedrijven (op locatie) helpt bij het opstellen en implementeren van (interne) compliance processen.

Verschillende invalshoeken

Hoewel Booij Bikkers een niche fiscaal advocatenkantoor is en gespecialiseerd in fiscale procedures, beziet zij de situatie van een cliënt altijd vanuit meerdere invalshoeken. Dit is mede mogelijk vanwege het feit dat bij de advocaten en medewerkers naast het fiscale (formele) recht, kennis aanwezig is van het financieel (toezicht) recht, strafrecht, ondernemingsrecht, invorderingsrecht en civiele recht. De brede kennis van het fiscale en aanpalende vakgebieden zorgt ervoor dat Booij Bikkers een cliënt, die een (dreigende) procedure tegen een toezichthouder (bijvoorbeeld Belastingdienst of DNB) heeft, breed kan bedienen.

Winst

De advocaten van Booij Bikkers kunnen in de afgelopen drie jaar ook terugkijken op vele successen. Zo hebben zij o.a. een zaak bij het Hof Arnhem-Leeuwarden gewonnen m.b.t. onzakelijke leningsproblematiek, besliste de Rechtbank Haarlem in hun voordeel m.b.t. de vestigingsplaats van een vennootschap en zelfs de Hoge Raad wisten zij van hun standpunt te overtuigen in een fiscale aansprakelijkheidszaak.

Blik vooruit

Ook in de toekomst zal Booij Bikkers voor de troepen uit blijven lopen om het belang van de cliënt te dienen. De wereld is aan verandering onderhevig en ook u kunt te maken krijgen met fiscale risico’s. Booij Bikkers staat voor u klaar om met u mee te denken.