• nl
  • en

De advocaten van Booij Bikkers staan voor u klaar!

 

Elke ondernemer gaat er een keer mee te maken krijgen: een boekenonderzoek, ingesteld door de Belastingdienst. En, natuurlijk, heeft u niets te verbergen, maar soms wil de Belastingdienst de onderste steen boven halen. Dit kan dan resulteren in een vervelende discussie met de Belastingdienst, waar u als ondernemer niet op zit te wachten. Daar komt nog bij dat u als ondernemer (vaak) geen kennis heeft van het bestuursrecht of fiscaal recht. Sterker nog, u heeft wel andere zaken aan uw hoofd dan te bedenken welke informatie u bijvoorbeeld wel of niet verplicht bent om te geven.

De advocaten van Booij Bikkers kunnen u hierbij helpen. Zij hebben ruime ervaring bij zowel de voorfase (start van het onderzoek) als de (eventuele) discussie nadat het onderzoek is afgerond. U hoeft ook niet bang te zijn dat u met het inschakelen van een advocaat de schijn wekt dat u iets te verbergen heeft. Het is nu eenmaal zo dat u als ondernemer met de onderneming en het ondernemen bezig wil zijn en niet met het voeren van een discussie met de Belastingdienst.

Schakel ons dus vooral in als u een aankondiging van een boekenonderzoek heeft ontvangen of als u het niet eens bent met de uitkomst van het boekenonderzoek.

Onjuiste belastingaanslag

Bij de Belastingdienst werken mensen en het maken van fouten is menselijk. Zo kan het gebeuren dat u een onjuiste aanslag krijgt opgelegd. Naast het feit dat het erg vervelend is om een onjuiste aanslag opgelegd te krijgen, heeft u vaak geen idee waar u moet beginnen met betrekking tot de discussie met de Belastingdienst. Het begint al met op tijd bezwaar maken! Indien u ons inschakelt dan gaan wij altijd eerst de dialoog aan en proberen er met de Belastingdienst uit te komen, zonder bij de rechtbank terecht te komen. Indien wij merken dat dit niet tot het gewenste resultaat leidt dan leggen we de kwestie uiteraard wel aan de rechter voor.

Uw belang staat in elke discussie voorop, waarbij wij rekening houden met de kosten en een snel verloop van de procedure.

Douane-discussies

Wij, Nederlanders, zijn ondernemend en doen vaak zaken over de grens. We zien dan ook steeds vaker dat ondernemingen (start-ups) producten vanuit het buitenland naar Nederland halen of juist andersom. De wet- en regelgeving omtrent grensoverschrijdend handelsverkeer is niet altijd even eenvoudig, waardoor er nog wel eens wat mis kan gaan. U doet er dan verstandig aan om een specialist in te schakelen die met u mee kijkt waar het mis kan gaan. Bij Booij Bikkers advocaten hebben wij douane-specialisten in huis die u graag bijstaan bij dit soort discussies.

Mediation

Wellicht heeft u er zelf ook al eens over gelezen en/of gehoord, maar mediation als manier om conflicten op te lossen wordt steeds vaker ingezet. Zowel bij zakelijke conflicten (bijvoorbeeld tussen aandeelhouders) als bij discussies met de Belastingdienst. Wij hebben opgeleide mediators (MfN en IMI) die zich bezighouden met fiscale mediation, zakelijke mediation en International Tax Dispute Resolution.

Loopt u vast bij onderhandelingen of een geschil en wilt u geen gerechtelijke procedure? Probeer dan eens mediation, deze andere kijk op de zaak kan wellicht de oplossing bieden.

Voor meer informatie neem dan vooral contact met ons op via info@booijbikkers.nl of 085 – 20 30 950.