Ingrijpen vóórdat het misgaat

De Belastingdienst doet een onderzoek en wil in dat kader alle zakelijke en privé e-mails van de belastingplichtige ontvangen.

Dit lijkt misschien een extreem voorbeeld, maar cliënten van ons hebben wel degelijk brieven met een dergelijke strekking ontvangen. Op het moment dat zij bij ons komen voor bijstand bij een dergelijk verzoek, is het zaak om alles eerst goed op een rij te krijgen. Over welke gegevens heeft de Belastingdienst het bijvoorbeeld? Wat klopt er precies niet en zijn dit inderdaad gegevens die u verplicht bent om met de Belastingdienst te delen? Of probeert de Belastingdienst op deze manier, door het opvragen van een bulk aan informatie, aan andere gegevens te komen (dit staat ook wel bekend als een fishing expedition)? Daarnaast kan het zo zijn dat uw e-mails vertrouwelijke informatie bevatten, zoals correspondentie met uw advocaat. Deze e-mails mag de Belastingdienst niet zomaar inzien.

Door direct met de Belastingdienst in contact te treden, krijgen we snel helderheid over uw zaak. Zo kunnen we beter vaststellen of cliënten sterk staan in hun discussie met de Belastingdienst. Het kan overigens ook betekenen dat de Belastingdienst terecht om deze informatie vraagt en u het alsnog moet verstrekken.

Gedoe met belastingen daar zit niemand op te wachten. Het is dan fijn om te worden bijgestaan door iemand die weet welke vragen er gesteld mogen worden en wat voor informatie opgevraagd mag worden. We proberen daarbij altijd tot een efficiënte afwikkeling van het geschil te komen. Bij voorkeur lossen wij uw problemen buitengerechtelijk op, maar zo nodig procederen wij tot in hoogste instantie om uw recht te halen.

Wij staan u bij met al uw fiscale conflicten

Booij Bikkers is een gespecialiseerd fiscaal advocatenkantoor dat bijstand levert bij conflicten over belastingen en bij problemen met toezichthouders, zowel nationaal als internationaal. Dit kan ook zijn in het kader van het ondernemingsrecht (bijvoorbeeld een overname, of bestuurdersaansprakelijkheid), Wet Toezicht Trustkantoren (Wtt) en de toepassing van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Daarnaast verzorgen we onafhankelijke mediation bij zakelijke geschillen, geschillen tussen een belastingplichtige en de Belastingdienst en internationale fiscale geschillen. Ook biedt ons kantoor diverse fiscale en juridische cursussen en opleidingen aan en adviseren we over juridische en fiscale risico’s van een (internationale) bedrijfsvoering.

Wij willen onze ervaring en kennis met betrekking tot dit soort conflicten graag met u delen. Daarom starten we met een weblog, waarin we advies zullen geven over actuele fiscale thema’s, regelgeving en mediation. Ons doel is namelijk om al in te grijpen als het dreigt mis te gaan, in plaats van te wachten tot het echt mis is.