VFM-middag ‘De inzet van mediation in fiscale strafzaken’ 14 juni 2018 te Rotterdam

 

Op donderdag 14 juni 2018 organiseert de Vereniging voor Fiscale Mediation (VFM) een middag over: ‘De inzet van mediation in fiscale strafzaken’. Deze middag vindt plaats ten kantore van Hertoghs Advocaten te Rotterdam, aan de Parklaan 32.

Goed nieuws! In het regeerakkoord van Rutte III is meer aandacht voor mediation. Er komt ruimte voor experimenten met eenvoudige procedures die partijen bij elkaar brengen en conflicten niet op de spits drijven. Naar aanleiding van de succesvolle pilot van mediation in strafzaken en het budget dat de Tweede Kamer voor mediation in strafzaken heeft uitgetrokken, zal tijdens de VFM bijeenkomst worden ingegaan op de mogelijkheden van mediation in fiscale strafzaken.

Programma:
15.30 Ontvangst VFM- middag

16.00 Opening – Roelof Vos, bestuurslid en secretaris VFM en advocaat bij Hertoghs Advocaten te Rotterdam

16.15 Inleiding – Janny Dierx – Ervaring met mediation in (commune) strafzaken, mediator en bestuurder bij De Mediation Coöperatie & lid van de commissie Schadefonds

Geweldsmisdrijven

16.45 Pauze

17.00 Forumdiscussie met de zaal onder leiding van:

  • Mr. Thomas M. Bosch, Officier van Justitie, Landelijk coördinerend officier fraude bij hetFunctioneel Parket Amsterdam
  • Mr. Frans H.H. Sijbers, advocaat bij Wladimiroff Advocaten te Den Haag en voorzitter vande beroepsvereniging van advocaat belastingkundigen (NVAB)
  • Medewerker Belastingdienst

18.00 Afsluiting

18.15 Borrel

De VFM- middag is bestemd voor leden van de Vereniging voor Fiscale Mediation, de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, het Register Belastingadviseurs, de Nederlandse Vereniging van Advocaat- Belastingkundigen en medewerkers van de Belastingdienst en de rechterlijke macht. Door zowel het RB als door de MfN zijn 2 PE-punten toegekend aan de VFM-middag. Aan de deelname van deze middag is eenbijdrage van € 75,- verbonden.

Heeft u interesse in deze middag? U kunt dit aangeven door uiterlijk 1 juni a.s. een email te sturen naar secretaris@vfmmediation.nl (onder vermelding van uw naam en voorletters, mediatorcode of geboortedatum). Er zijn 50 plaatsen beschikbaar. Leden van de VFM hebben voorrang. U ontvangt zo spoedig mogelijk per email bericht of u geplaatst bent.