• nl
  • en

Column: ‘Een aanvaring met de fiscus’

Arnaud Booij schrijft een column in tijdschrift Hét ondernemersbelang.

Het gebeurt de beste bedrijven (en hun aandeelhouders): de belastingdienst komt langs en doet een gedegen onderzoek. Dat onderzoek is op zichzelf al vervelend, want het kost veel tijd en je vraagt je af: waar zijn ze naar op zoek? En dan blijkt er iets in het verleden toch niet helemaal goed te zijn gegaan. Facturen die niet juist zijn verwerkt, btw die ten onrechte niet is afgedragen, een onzakelijke handeling met een gelieerde partij, een onjuist uitgevoerd belastingadvies.

Wie heeft zitten slapen? Is het de belastingadviseur, de administrateur, de accountant? Of is er scherp aan de wind gezeild? De belastingdienst wil de onderste steen boven krijgen en stuurt lange vragen- brieven.

Booij Bikkers is er om u in dergelijke zaken bij te staan. Wij onderhandelen met de belastingdienst, managen uw fiscale zaak, geven second opinions op adviezen van belastingadviseurs, doen interne onderzoeken en stippelen met u de beste strategie uit. Wij pakken het werk op, waar het werk van de belastingadviseur ophoudt. Waar nodig, procederen we, en als het moet zelfs tot aan de Hoge Raad.

Lees de gehele column hier.